Kolombiya Monteblanco Purple Caturra Natural

Kahvenin peşinde

2012 yılında Rodrigo, Monteblanco’da dedesinin 1980’lerde diktiği bitkiler arasında benzersiz bitkilere rastlıyor. Meyveleri olgunlaştığında koyu mor renk alan Purple Caturra çeşidi de bunlardan biri…

  • Natural
  • 2022
  • Vişne, Japon eriği, Çikolata
  • Tadım puanı: 84,50

Round2 Kahvesi!

Bölge

Huila

Çiftlik

Monteblanco

Üretici

Rodrigo Sanchez

Arazi büyüklüğü

14 hektar

Rakım

1730 metre

Hasat yılı

2022

Çeşit

Purple Caturra

İşlem

Natural

Hasat sonrası işlemler

Natural proses için meyveler 24-28°Brix ve 5.5-5.9 pH’a eriştiğinde hasat edilir. Torbalar içerisinde 30 saat fermantasyona bırakılır. Su yardımıyla düşük yoğunluklu çekirdekler ayrıştırılır. İlk 6 gün doğrudan güneş ışığı altında, sonrasında 20-23 gün gölgede kurutulur.

Paketleme

12,5 kg'*2 lik vakumlu paketlerden oluşan koli

Tadım notaları

Vişne, Japon Eriği, Sert Çekirdekli Meyveler, Çikolatalı Pasta

3 QGrader skoru ortalaması

84,50

Monteblanco çiftliği, Acevedo Eyaleti, San Adolfo Bölgesi’nde, deniz seviyesinden 1730 m yükseklikte, La Tocora yöresinde yer alıyor. Çevresinde, Kolombiya Tabiat Parkları sisteminin 59 korunan alanından biri olan Cueva de los Guácharos parkı var. Aynı zamanda, Suaza nehri vadisi ve sunduğu kaynaklar oldukça yakın, doğayla iç içe. Monteblanco, Rodrigo Sánchez Valencia’nın dedesiyle birlikte başlattığı, geleneksel yöntemle kahve yetiştirilen bir aile çiftliği. 14 hektarlık bir alana sahip olan çiftlik birden fazla çeşidin ideal şartlarda yetiştirilmesine olanak sağlıyor. Geisha, Pink Bourbon, Pacamara, Purple Caturra, Red Caturra vb. birçok çeşit yetiştiriliyor. Bu sayede çiftlik en yetkin tadımcılar tarafından tanınan, tercih edilen, ideal fiziksel ve duyusal profile sahip, benzersiz kahveler üretiyor. Çiftlikte yıllık ortalama sıcaklık 16-22 °C aralığında. Işıklanma süresi yıllık 1700 saat. Çiftlik sınırları içinde sulu işlem tesisi ve çiftliğin üst kısmında kurutma tesisi bulunuyor. Sulu işlemler kapsamında kahve, meyvesinden ayrılıp fermente ediliyor. Sonrasında yıkanıyor ve kurutma tesisinde kurumaya alınıyor. Çiftlikte hem kerevetlerde hem örtü altında, gölgede kurutma imkanı bulunuyor. Soğuk fermantasyon yöntemine özel olarak kullanılan bir soğutucu da bulunuyor. Çiftlik, Yara Şampiyon Programı’nda, 2017’de pink bourbon çeşidi ile birincilik, 2018’de de aynı çeşitle ikincilik elde etmiş. 2019’da purple caturra çeşidiyle birincilik ve ardından üçüncülük ödülleri kazanmış. Ödüllerin amacı her sene tutarlı ve yüksek kalitede kahve üretme motivasyonu kazanmak, kahvenin hakettiği değeri görmesi ve yüceltilmesi. Hedefleri günden güne büyüyen, gelişen kahve piyasasında varlığını sürdüren, sektörde önüne çıkan engelleri aşan ve farklı yaklaşımları keşfetmeye devam eden sürdürülebilir bir şirket olma özlemiyle büyüyor Monteblanco. Üretici için fermantasyon sürecinde gerçekleşenler hala bilinmeyen bir bölge, ancak mikroorganizmaların, mayaların, enzimlerin ve süreçte meydana gelen her şeyin nasıl çalıştığını görmek gerçekten büyüleyici. Gelecek nesillere büyüleyici kahve kokusuyla dolu bir miras bırakmak en büyük hayalleri. 2012 yılında Rodrigo, Monteblanco’da dedesinin 1980’lerde diktiği bitkiler arasında benzersiz bitkilere rastlıyor. Meyveleri olgunlaştığında koyu mor renk alan Purple Caturra çeşidi de bunlardan biri. Natural proses için meyveler 24-28°Brix ve 5.5-5.9 pH’a eriştiğinde hasat ediliyor. Hasat edildiği aynı torbaların içerisinde 30 saat fermantasyona bırakılıyor. Su yardımıyla düşük yoğunluklu çekirdekler ayrıştırılırken meyveler suyun içinde eş sıcaklık seviyesine geliyor. İlk 6 gün doğrudan güneş ışığı altında, sonrasında 20-23 gün gölgede kurutularak istenen nem seviyesine ulaşılıyor.

kahve çekirdekleri sayfasına geri dön!

benzer ürünler

Başlık

Go to Top