Fazenda Sertão Yellow Bourbon Natural

Kahvenin peşinde

Sertão Grup, büyük bir aile işletmesi… Fazenda Sertão, Carmo de Minas’ta kahve yetiştiriciliğinin ilk adımlarının atıldığı yerlerden. Bölgedeki ilk kahve yetiştiricilerinden biri olarak José Isidro Pereira, mesleği olan diş hekimliğini icra ederken annesinin ölümüyle kader onu Carmo de Minas’a geri çağırıyor… Fazenda Sertão’nun tek varisi olarak orada kalıyor. 1949 yılında hayatının aşkı Nazareth ile evleniyor. Francisco, Luiz Paulo, Glycia ve Sandra adında 4 çocuğu oluyor. Çocukları da büyüyüp bir süre kendi mesleklerini icra ettikten sonra Carmo de Minas’a dönüyor ve bir arada aile işletmelerini sürdürüyorlar.

  • Natural
  • 2022/2023
  • Vişne Likörlü Çikolata, Meyankökü
  • Tadım puanı: 84,50

Bölge

Carmo de Minas 

Çiftlik

Sertão

Üretici

Francisco Isidro Dias Pereira

Arazi Büyüklüğü

850 hektar (330 hektarı kahve dikili)

Rakım

1100 – 1450 m

Hasat yılı

2022/2023

Çeşit

Yellow Bourbon

İşlem

Natural

Hasat sonrası işlemler

Meyveler “lavador” ile işlenerek hem temizlenir hem de yoğunluğuna göre sınıflandırılır. Daha sonra 25 gün boyunca kerevetlerde kurumaya alınır.

Paketleme

7,5 kg*4 lük vakumlu paketlerden oluşan koli

Tadım notaları

Vişne likörlü çikolata, meyankökü

Q Grader skoru

84,50

JOSÉ ISIDRO’NUN HİKAYESİ

Fazenda Sertão, Carmo de Minas’ta kahve yetiştiriciliğinin ilk adımlarının atıldığı yerlerden. Bölgedeki ilk kahve yetiştiricilerinden biri olarak José Isidro Pereira hayatı hem sorumluluk sahibi hem de keyifli yaşamak gerektiğini erken yaşta öğrenmiş. José Isidro henüz 1 yaşındayken babasını kaybetmiş ve sevgi dolu annesi tarafından onurlu biri olarak yetiştirilmiş.

José Isidro’nun mesleği aslında diş hekimliği. Mesleğini birkaç sene icra ettikten sonra annesinin ölümüyle kader onu Carmo de Minas’a geri çağırıyor… Fazenda Sertão’nun tek varisi olarak orada kalıyor.

1949 yılında hayatının aşkı Nazareth ile evleniyor. Francisco, Luiz Paulo, Glycia ve Sandra adında 4 çocuğu oluyor. Çocukları da büyüyüp bir süre kendi mesleklerini icra ettikten sonra Carmo de Minas’a dönüyor ve bir arada aile işletmelerini sürdürüyorlar.

CARMO DE MINAS BÖLGESİ

Bugünlerde kahve yetiştiriciliği konusunda farkındalığın daha yüksek olduğu aşikar. Ama eskiden verimin kaliteden daha fazla önemsendiği zamanlarda bile, büyük alıcılar bu bölgede yetişen Yellow Bourbon çeşidini açıkça tercih ediyorlardı.

ÇİFTLİĞE DAİR

Fazenda Sertão 1,000m rakımda Minas Gerais’te yer alıyor. Yıllık sıcaklık ortalama 18ºC. Kahve bitkileri 50% eğimli yamaçlarda yetiştiriliyor. İyi kalitede çekirdeklere erişmek için yetiştiriciliğe oldukça önem veriliyor.

GELECEK JENERASYON

Önceki jenerasyonların birliği ve refahından ilham alarak Nazareth ve Jose’nin torunları birkaç bölgede işbirliği yapıyorlar ve kahve zincirinin tüm aşamalarında öne çıkıyorlar.

YENİ YATIRIMLAR

Sertão, hasat sonrası işlemlerde yeni yöntemler konusunda sektöre öncülük ediyor. Natural, pulped natural, aerobik ve anaerobik ön işlemler, honey… Fermantasyon ön işlemi, anaerobik ortam sağlayan fıçılarda veya aerobik ortam sunan tanklarda gerçekleştirilebiliyor.  Ön işlem uygulanan kahveler Fazenda IP’nin işleme tesisinde işleniyor. En çok emek isteyen, zahmetli işlem ise honey. Bu sene kahve kurutmak üzere 2000 m2’lik bir teras inşa edildi. Ek olarak 1 mekanik kurutucu daha tesis edildi. Her zaman kalite kontrol öncelikli. Bunu sağlamak için, çalışanlar eğitiliyor ve işlemlere dahil olmaları sağlanıyor.

HÜRMET

Çiftliğin sahibi ve ailenin reisi Nazareth’in Ocak 2022’de vefat ettiğini bildirmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Artık çiftlik, kafelerle ilgilenen oğlu Francisco Isidro Pereira ve kardeşleri tarafından yönetiliyor. Francisco, Nazareth’in hatırasını ve mirasını canlı tutmak için çalışıyor.

kahve çekirdekleri sayfasına geri dön!

benzer ürünler

Başlık

Go to Top