Burundi Ngozi Gashinkanwa Natural

Kahvenin peşinde

Burundi, iyi bilinen iki kahve üretici ülkeyle sınır paylaşıyor, Ruanda ve Tanzanya… Komşuları gibi Burundi’de de binlerce ufak çaplı üretici, bir kooperatifin parçası olarak ürettiği kahveleri satıyor. Bu şu anlama geliyor, satılan 1 lot kahve bile birçok insanın yaşamını etkiliyor… Ngozi’nin verimli toprakları ve mikroklimaya sahip dağları, bu bölgeyi kahve üretimi yapmak için mükemmel kılıyor. Gashinkanwa “teklif edilen” demek… Yerel halka harika bir kahve, iş ve refah fırsatı sunan kahve işleme istasyonuna bu isim verilmiş.

  • Natural
  • 2020/2021
  • Papatya, Hindistan cevizi, Armut, Bitiş karamel, Kompleks
  • Tadım puanı: 87

Round1 Kahvesi!

Bölge

Gitanga, Gashinkanwa, Ngozi

İstasyon

Jeanine Niyonzima-Aroian

Arazi büyüklüğü

4 Hektar

Toprak yapısı

Volkanik

Rakım

1800 metre

Yıllık yağış miktarı

1500 – 1800 mm

Yıllık sıcaklık ortalaması

20 °C

Hasat periyodu

Mart – Temmuz

Hasat yılı

2020 – 2021

Çeşit

Bourbon

İşlem

Natural

Hasat şekli

Elle toplama

Hasat sonrası işlemler

Meyveler kerevetlerde 14 – 18 gün bıyunca güneşte kurutulmuştur.

Paketleme

Grin Pro'lu 60 kg'lık jut çuval

Tadım notaları

Papatya, hindistan cevizi, armut, bitiş karamel, kompleks

3 QGrader skoru ortalaması

87,17

Burundi, iyi bilinen iki kahve üretici ülkeyle sınır paylaşıyor, Ruanda ve Tanzanya… Komşuları gibi Burundi’de de binlerce ufak çaplı üretici, bir kooperatifin parçası olarak ürettiği kahveleri satıyor. Bu şu anlama geliyor, satılan 1 lot kahve bile birçok insanın yaşamını etkiliyor… Ngozi’nin verimli toprakları ve mikroklimaya sahip dağları, bu bölgeyi kahve üretimi yapmak için mükemmel kılıyor. Gashinkanwa “teklif edilen” demek… Yerel halka harika bir kahve, iş ve refah fırsatı sunan kahve işleme istasyonuna bu isim verilmiş. Bu istasyonun kurucusu ve sahibi Jeanine’den bahsetmeden geçemeyiz. Burundi’nin başkentinde büyüyen Jeanine, üniversite eğitimi için ABD’ye gidiyor. Eğitim, Jeanine’in ailesinde çok önemli. Annesi okula gitmek için için ailesiyle birlikte Ngozi’de kahve yetiştirmiş ve geliriyle kendi okul ücretini karşılamış. Jeanine ailesinin kahveyle bağını öğrendiğinde çok şaşırıyor. Uluslararası 20 senelik bir iş deneyiminden sonra Jeanine kendini yeniden Burundi’de kahveyle bir arada buluyor. Bir Cup of Excellence yarışmasında Burundi kahvelerinin potansiyelini keşfeden Jeanine, bu kahveleri global piyasaya sunarak üreticisine yardımcı olabileceğini düşünüyor. 2012 yılında kurduğu şirket, bugün ödüllü özel kahveleriyle biliniyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik ederek, finansal okuryazarlık eğitimini destekleyerek ve liderlik becerilerini geliştirerek yerel kahve üreticilerini değişime teşvik ediyor. Üreticileri ve ailelerini güçlendirmeye yönelik bu çabalar, kahve üretim kapasitelerini artırıyor. Kendisi bir Q Grader ve QP Generalist olan Jeanine, Burundi’de birden fazla kahve işleme istasyonunun hissedarı. 2022 yılında SCA Yönetim Kurulu’na dahil olan Jeanine bir çok üreticinin, kadının, ailenin hayatına dokunmaya, sektörde ilham olmaya devam ediyor.

kahve çekirdekleri sayfasına geri dön!

benzer ürünler

Başlık

Go to Top