Kongo Kivu 3 Coop CAEKD Fully Washed

Kahvenin peşinde

Demokratik Kongo Cumhuriyeti zengin kaynaklara sahip ve yüksek kaliteli kahve üretme kapasitesine sahip bir orijin. Aslında, bir zamanlar gelişen bir kahve endüstrisine sahip olan ülke, yıllarca süren iç savaşlar nedeniyle istikrarsız ve altyapısı yetersiz bir hale geldi. Ama tüm bunlar değişiyor.

  • Fully Washed
  • 2019/2020
  • Siyah çay, Misket Limonu, Ahududu
  • Tadım puanı: 85,00

Bölge

South Kivu, Buchiro, Kalehe

Üretici

CAEKD kooperatifiyle çalışan 150'den fazla üretici

İşleme Tesisi

Coffeelac'ın sahip olduğu Rugori yıkama istasyonu ve Goma Mill

Rakım

1800-2000 metre

Hasat periyodu

Nisan-Temmuz

Hasat yılı

2019/2020

Çeşit

Red Bourbon

İşlem

Fully Washed

Hasat şekli

Elle toplama

Hasat sonrası işlemler

Meyveler toplandıktan sonra Coffeelac'ın Rugori istasyonunda meyve kabuğu ayrılmış, fermantasyon sonrası yıkanmıştır. Kuru işlemler Goma Mill'de gerçekleştirilmiştir.

Paketleme

Grain Pro'lu 60 kg'lık jut çuval

Tadım notaları

Siyah çay, limon, misket limonu, ahududu, tatlı

Q Grader skoru

85,00

Demokratik Kongo Cumhuriyeti zengin kaynaklara sahip ve yüksek kaliteli kahve üretme kapasitesine sahip bir orijin. Aslında, bir zamanlar gelişen bir kahve endüstrisine sahip olan ülke, yıllarca süren iç savaşlar nedeniyle istikrarsız ve altyapısı yetersiz bir hale geldi. Ama tüm bunlar değişiyor. Ülkenin doğusundaki en büyük kahve işleme tesisi ve ihracatçı Coffeelac’ın desteğiyle, “Kooperatif des Agriculteurs et Eleveurs de Kalehe pour le Development (CAEKD)”, 150’den fazla üyesinin yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışıyor. 2019 ve öncesindeki çalışmalarının sonucu olan bu kahve, Demokratik Kongo Cumhuriyeti kahvesinin parlak geleceğinin habercisi niteliğinde.

Kahve meyveleri kooperatif üyesi çiftliklerde elle toplanır ve ardından Idjwi Adası’ndaki Coffeelac tarafından işletilen mini yıkama istasyonuna getirilir. Meyveler, teslim alındıktan sonra dikkatlice ayıklanır ve yıkama işlemi boyunca birkaç ek sınıflandırmaya tabi tutulur. Parşömeni içinde kurumaya alınır. Kuruduktan sonra parşömen Goma Mill’e gönderilir. Coffeelac’ın sahibi olduğu ve işlettiği bu kuru işlem tesisi, bölgedeki en modern tesis olarak kabul ediliyor. Bu tesis, depo ve kalite laboratuvarı, yılda 10.000 metrik tondan fazla kahve işleyebilir.

kahve çekirdekleri sayfasına geri dön!

benzer ürünler

Başlık

Go to Top