Etiyopya Gebeyew Gelesa Sidama Bona Washed

Kahvenin peşinde

Kahvenin işlendiği yıkama istasyonu, istasyon sahibinin adıyla (Gebeyew Gelesa) isimlendirilmiş. 4 yıldır faaliyette. 200 kadar yerel üreticinin 4 hektarlık bir alandaki üretimini işleyen, 10 kişinin çalıştığı bu istasyon Etiyopya için küçük sayılır. Gelesa yaşadığı yerle gurur duyan, tutkulu biri.

  • Washed
  • 2020
  • Gül, Karabiber, Elma, Greyfurt, Katmanlı kompleks bir kahve
  • Tadım puanı: 88,25

Round1 Kahvesi!

Bölge

Sidamo, Beche Kebele, Bona Zuria Kasabası

İstasyon sahibi

Gebeyew Gelesa

Arazi büyüklüğü

4 hektar

Toprak yapısı

Kırmızı-kahverengi killi toprak

Rakım

2800 metre

Yıllık sıcaklık ortalaması

22-28 °C

Yıllık yağış miktarı

1500-2000 mm

Hasat periyodu

Aralık-Şubat

Hasat yılı

2020

Çeşit

74-158, 74-165

İşlem

Washed

Hasat şekli

Elle toplama

Hasat sonrası işlemler

48-72 saat boyunca fermantasyon uygulanır. Meyveler kerevetlerde 14-18 gün boyunca güneşte kurutulur. Kurutma süreci boyunca güneşin durumuna göre gerekirse gölgeleme yapılır.

Paketleme

Grin Pro'lu 60 kg'lık jut çuval

Tadım notaları

Gül, karabiber, elma, greyfurt, katmanlı kompleks bir kahve

3 QGrader skoru ortalaması

88,25

Kahvenin işlendiği yıkama istasyonu, istasyon sahibinin adıyla (Gebeyew Gelesa) isimlendirilmiş. 4 yıldır faaliyette. 200 kadar yerel üreticinin 4 hektarlık bir alandaki üretimini işleyen, 10 kişinin çalıştığı bu istasyon Etiyopya için küçük sayılır. Gelesa yaşadığı yerle gurur duyan, tutkulu biri. Yerel kahve üreticisinden kahve tedarik ederek istasyonunda işliyor. Kahve meyveleri elle hasat edildikten sonra dış kabuğu ve meyvesinden ayrılıyor. 48- 72 saat fermantasyona tabi tutuluyor. Genellikle meyvesinden ayırma işlemi öğleden sonra yapılıyor ki kahveler gece boyunca fermantasyon tankında kalsın. Fermantasyon gerçekleştikten, müsilaj çekirdeklerden iyice ayrıldıktan sonra kahveler temiz sudan geçirilerek yıkanıyor. Yıkandıktan sonra doğruca kerevetlere seriliyor. Nitelikli özel lotlar (bu lot gibi), gölgede kurutularak kuruması yakından takip ediliyor. Bu kahveler sürekli karıştırılarak eşit kuruma sağlanıyor. Yaklaşık 18 günde kuruyor. Kahveler kuruduktan sonra parşömen tabakası içinde saklanıyor. Parşömenden ayrılması ve sınıflandırılması Addis’te gerçekleşiyor.

kahve çekirdekleri sayfasına geri dön!

benzer ürünler

Başlık

Go to Top