Kahvenin peşinde
José Isidro’nun en büyük çocuğu Francisso Isidro, bugün Sertão Grubu’nun başında. Sertão çiftliğini yöneten Francisco Isidro Pereira’nın 1979’da satın aldığı Inês çiftliği ailenin yatırımlarıyla birlikte büyüyor. Bu lot anaerobik ortamda 72 saat boyunca Selvatech mayası kullanılarak fıçıda bekletilen Catuai çeşidi çekirdeklerden oluşuyor.
- Levain Natural
- 2022/2023
- Gül, Olgun Muz, Böğürtlen
- Tadım puanı: 85,50
Bölge | Carmo de Minas |
---|---|
Çiftlik | Inês |
Üretici | Francisco Isidro Pereira |
Arazi Büyüklüğü | 215 hektar (75 hektarı kahve dikili) |
Rakım | 900-1050 m |
Hasat yılı | 2022/2023 |
Çeşit | Catuai |
İşlem | Levain Natural (Mayalanmış Natural) |
Hasat sonrası işlemler | Meyveler “lavador” ile işlenerek hem temizlenir hem de yoğunluğuna göre sınıflandırılır. Daha sonra anaerobik ortamda 72 saat boyunca Selvatech mayası kullanılarak fıçıda bekletilir. 25 gün boyunca kerevetlerde kurumaya alınır. |
Paketleme | 7,5 kg*4 lük vakumlu paketlerden oluşan koli |
Tadım notaları | Gül, olgun muz, böğürtlen |
Q Grader skoru | 85,50 |
FRANSISCO ISIDRO ‘NUN HİKAYESİ
José Isidro’nun en büyük çocuğu Francisso Isidro, bugün Sertão Grubu’nun başında. Sertão çiftliğini yöneten Francisco Isidro Pereira’nın 1979’da satın aldığı Inês çiftliğinde önceden de kahve yetiştiriciliği yapılıyormuş.
Francisco dikim alanını genişletmiş, yeni teraslar inşa etmiş ve yeni kahve işleme ekipmanları satın almış. Serra da Mantiqueira’nın zirvesinde yer alan bu çiftlikte, Red Bourbon, Yellow Bourbon, Acaiá, Red ve Yellow Catuaí ve Catucaí yetiştiriliyor.
ÇEVREYE VERİLEN ÖNEM
Sertão Grubu, çevreyi koruma konusunda oldukça titiz davranıyor. Ormanlar, bölgeye özgü ağaçlar ve doğal su kaynakları korunuyor.
SOSYAL İMKANLAR
Çiftlikte 35 çalışan var. 13 aile(toplam 80 kişi) çiftlikte ikamet ediyor. Su, elektrik, atık sistemleri altyapısıyla çiftlikte yaşama imkanı sunulmuş. Geri kalanı da çiftliği 3 km uzaklıkta olan Olímpio de Noronha’da yaşıyorlar. Tüm ailelere, maaşlarına ek olarak süt, kahve, ilaç vb. temin ediliyor.
BU KAHVE HAKKINDA
Hasat sonrası meyve yoğunluğuna göre ayrıştırılan meyveler anaerobik ortamda 72 saat boyunca Selvatech mayası kullanılarak fıçıda bekletiliyor. 25 gün boyunca istenen nem oranına ulaşana kadar kurutulmak üzere kerevetlere alınıyor.