Papua Yeni Gine Markham

Kakaonun peşinde

Bu kakao, Markham Nehri Vadisi çevresindeki yerel üretici grupları tarafından üretilir ve gıyaben organiktir. Orta gövdeli, vanilya-tarçın notaları içeren şekerle birleştiğinde meyve bombasına dönüşen, kuru meyve aromaları sunan derinlikli bir kakao.

  • G2 ve Toliala hibridi
  • 2019
  • Tarçın, pekmez, kırmızı meyveler

Ek bilgiler

Bölge

Markham, Marobe

Çiftlik sahibi

Markham Nehri Vadisi çevresindeki yerel üretici grupları

Hasat periyodu

Nisan-Temmuz (ana hasat), Ekim-Kasım

Hasat yılı

2019

Çeşit

G2 ve Tokiala hibridi

Hasat sonrası işlemler

5-6 gün boyunca sıralı ahşap kutularda fermente edilmiş, kerevetlerde güneşte kurutulmuştur.

Tadım notaları

Tarçın, pekmez, kırmızı meyveler, kompleks

Bu kakao, Markham Nehri Vadisi çevresindeki yerel üretici grupları tarafından üretilir ve gıyaben organiktir. Orta gövdeli, meyvemsi ve odunsu notaları içeren şekerle birleştiğinde meyve bombasına dönüşen, kuru meyve aromaları sunan derinlikli bir kakao.

Markham Nehri Vadisi, geniş ve seyrek yerleşim gösteren bir alan. Tarımsal arazilerin çoğunlukta olduğu bir bölge. Bir zamanlar tümüyle kakao plantasyonlarına ayrılmış olan bu alanda artık yerfıstığı yetiştiriciliği ve büyükbaş hayvancılık da yapılıyor.

Üreticiler organik üretim yapıyor fakat bunu sertifikasyonla ortaya koymamışlar. Bölgede hasat sonrası işlemlerin gerçekleştirildiği 35 ufak tesis var. Markham Organik Kakao, yöredeki kakao ve kahve üreticilerinin ürünlerini ihraç eder. Gelirini, aracı olmadan üreticiyle doğrudan paylaşır. Bu, yerel üretici gruplarının sağladığı avantajlara bir örnektir.

HASAT SONRASI İŞLEMLER:

5-6 gün boyunca sıralı ahşap kutularda fermente edilmiş, her 24 saatte bir karıştırılmıştır. Kerevetlerde güneşte veya kontrollü sıcak havayla kurutulmuştur.

Kakao çekirdekleri sayfasına geri dön!

Başlık

Go to Top