Kakaonun peşinde
Madagaskar, aromalarıyla öne çıkan kakao orijinlerinden biri. Adanın kuzeybatısında bulunan Sambirano Bölgesi, yüksek kaliteli kakao üretimiyle biliniyor. Sambirano No.1 kakao çekirdekleri zengin gövde, kuru kayısı, balkabağı notaları ve odunsu bitiş sunuyor. Kakao Madagaskar’a 19.yüzyılda Fransız kolonileri tarafından getirildi. Başlangıçta üretim sömürgeci plantasyonlarla kısıtlıyken, kakao yetiştiriciliğinin yayılması yerel üreticinin üretime girmesiyle 60’larda başladı. Günümüzde, bu bölgede üreticinin büyük bir kısmına düzenli gelir getiren başlıca mahsul haline geldi.
- Trinitario
- 2020
- Narenciye, kırmızı meyveler, fındıksı
Ek bilgiler
Bölge | Sambirano Vadisi, Madagaskar |
---|---|
Çiftlik sahibi | Sambirano Vadisi çevresindeki yerel üreticiler |
Hasat periyodu | Ekim-Kasım (ana hasat), Mayıs-Haziran |
Hasat yılı | 2020 |
Çeşit | Çoğunlukla Trinitario, az miktarda Criollo ve Forastero |
Hasat sonrası işlemler | 5-7 gün boyunca sıralı ahşap kutularda fermente edilmiş, kerevetlerde 1 hafta kurutulmuştur. |
Tadım notaları | Sarı meyveler, balkabağı, yenidünya |
Madagaskar, aromalarıyla öne çıkan kakao orijinlerinden biri. Adanın kuzeybatısında bulunan Sambirano Bölgesi, yüksek kaliteli kakao üretimiyle biliniyor. Sambirano No.1 kakao çekirdekleri zengin gövde, kuru kayısı, balkabağı notaları ve odunsu bitiş sunuyor.
Kakao Madagaskar’a 19.yüzyılda Fransız kolonileri tarafından getirildi. Başlangıçta üretim sömürgeci plantasyonlarla kısıtlıyken, kakao yetiştiriciliğinin yayılması yerel üreticinin üretime girmesiyle 60’larda başladı. Günümüzde, bu bölgede üreticinin büyük bir kısmına düzenli gelir getiren başlıca mahsul haline geldi.
SAMBIRANO NEHRİ VADİSİ HAKKINDA:
Madagaskar’ın kuzeybatısında bulunan Sambirano Sambirano Bölgesi, yüksek kaliteli kakao üretimiyle biliniyor. Dağlar ve deniz arasında bulunan Sambirano Nehri Vadisi, sıcak ve nemli iklimden faydalanıyor. Kakao gibi birçok tropik ürünün yetiştiriciliği bakımından avantajlı bir iklime sahip. Tsaratanana sıradağlarına coğrafi yakınlığı sayesinde Sambirano bir mikroklimaya sahip. Yağışlı mevsimde, nehir taşıyor. Bu da oldukça verimli alüvyal topraklar sağlıyor.
HASAT SONRASI İŞLEMLER:
Sambirano No.1 kakao çekirdekleri, kendi ürününü yetiştirip, fermente edip kurutan ufak çaplı yerel üreticilerden tedarik ediliyor. Ahşap kutularda 5-7 gün boyunca fermente edilen kakao çekirdekleri sonrasında 1 hafta kadar kerevetlerde kurutuluyor.