Madagaskar Mava Preparation

Kakaonun peşinde

Madagaskar’ın Sambirano Bölgesi’nden gelen Mava kakao çekirdekleri, ufak çaplı yerel üreticilerin üretimi. Ahşap kutularda fermente edilmiş, kerevetlerde kurutulmuş bu çekirdekler, hoş bir narenciye asiditesi, kırmızı meyve notaları ve fındıksı, karamel bitişle sonuçlanıyor.

  • Trinitario
  • 2020
  • Narenciye, kuru meyveler, bal

Ek bilgiler

Bölge

Sambirano Vadisi, Madagaskar

Çiftlik sahibi

Sambirano Vadisi çevresindeki yerel üreticiler

Hasat periyodu

Ekim-Kasım (ana hasat), Mayıs-Haziran

Hasat yılı

2020

Çeşit

Trinitario

Hasat sonrası işlemler

6 gün boyunca sıralı ahşap kutularda fermente edilmiş, kerevetlerde 1 hafta kurutulmuştur.

Tadım notaları

Narenciye, kuru meyveler, bal

Madagaskar’ın Sambirano Bölgesi’nden gelen Mava kakao çekirdekleri, ufak çaplı yerel üreticilerin üretimi. Ahşap kutularda fermente edilmiş, kerevetlerde kurutulmuş bu çekirdekler, hoş bir narenciye asiditesi, kuru meyve notaları ve karamel bitişle sonuçlanıyor.

Madagaskar’da, özellikle Sambirano Bölgesi’nde 19.yüzyılın ortalarından beri kakao yetiştiriliyor. Başlangıçta üretim sömürgeci plantasyonlarla kısıtlıyken, kakao yetiştiriciliğinin yayılması, yerel üreticinin üretime girmesiyle 60’larda başladı. Günümüzde, bu bölgede üreticinin büyük bir kısmına düzenli gelir getiren başlıca mahsul haline geldi.

Mava, önceden sömürgeci bir plantasyon arazisini restore eden genç ve yeni bir şirket. Sambirano vadisi boyunca yayılmış 8 farklı konumda, toplam 635 hektarda kendi kakao üretimini yapıyor. Buna ek olarak, yöredeki ufak üreticilerle de işbirliği yapıyor. Ufak üreticiden de kakao çekirdeklerini toplayarak Mava tesisinde işliyorlar. Böylece, Mava’nın uyguladığı işlemler, bir prosedürü izleyerek, yüksek kalite ve tutarlılık sağlıyor.

HASAT SONRASI İŞLEMLER:

Her çiftlikten alınan kakao çekirdekleri ayrı ayrı işleniyor. Fermantasyon, 6 gün boyunca 3 kez karıştırılarak ahşap kutularda gerçekleşiyor. Kerevetlerde 1 hafta boyunca kurutuluyor.

Hoş bir sitrik asit profili, kuru meyve notaları ve karamel-fındıksı güçlü bir bitiş sunuyor.

Kakao çekirdekleri sayfasına geri dön!

Başlık

Go to Top