Kakaonun peşinde
Kolombiya başlangıçta, yerini yavaş yavaş modern hibrit Trinitario çeşitlerine bırakan Criollo çeşitleriyle biliniyordu. Bugünlerde, Kolombiya aktif olarak kakaoyu kahvesi ile aynı efsanevi seviyelere getirmeye çalışmaktadır. FEDECACAO (Kolombiya Kakao Federasyonu) ve diğer kuruluşlar, ülkedeki genetik çeşitlerin planlanması, genetik stokların iyileştirilmesi ve ihtiyaç duyulan alanlarda fermantasyon ve kurutma tekniklerinin daha da geliştirilmesi çabalarını desteklemektedir.
- Trinitario
- 2020
- Baharatsı, zeytin ,kakao
Ek bilgiler
Bölge | Huila |
---|---|
Çiftlik sahibi | Yerel üreticiler |
Hasat periyodu | Aralık-Ocak, Temmuz-Ağustos (ana hasat) |
Hasat yılı | 2020 |
Çeşit | Trinitario |
Tadım notaları | Baharatımsı, zeytin, kakao |
Kolombiya başlangıçta, yerini yavaş yavaş modern hibrit Trinitario çeşitlerine bırakan Criollo çeşitleriyle biliniyordu. Bugünlerde, Kolombiya aktif olarak kakaoyu kahvesi ile aynı efsanevi seviyelere getirmeye çalışmaktadır. FEDECACAO (Kolombiya Kakao Federasyonu) ve diğer kuruluşlar, ülkedeki genetik çeşitlerin planlanması, genetik stokların iyileştirilmesi ve ihtiyaç duyulan alanlarda fermantasyon ve kurutma tekniklerinin daha da geliştirilmesi çabalarını desteklemektedir.