Kolombiya Huila

Kakaonun peşinde

Kolombiya başlangıçta, yerini yavaş yavaş modern hibrit Trinitario çeşitlerine bırakan Criollo çeşitleriyle biliniyordu. Bugünlerde, Kolombiya aktif olarak kakaoyu kahvesi ile aynı efsanevi seviyelere getirmeye çalışmaktadır. FEDECACAO (Kolombiya Kakao Federasyonu) ve diğer kuruluşlar, ülkedeki genetik çeşitlerin planlanması, genetik stokların iyileştirilmesi ve ihtiyaç duyulan alanlarda fermantasyon ve kurutma tekniklerinin daha da geliştirilmesi çabalarını desteklemektedir.

  • Trinitario
  • 2020
  • Baharatsı, zeytin ,kakao

Ek bilgiler

Bölge

Huila

Çiftlik sahibi

Yerel üreticiler

Hasat periyodu

Aralık-Ocak, Temmuz-Ağustos (ana hasat)

Hasat yılı

2020

Çeşit

Trinitario

Tadım notaları

Baharatımsı, zeytin, kakao

Kolombiya başlangıçta, yerini yavaş yavaş modern hibrit Trinitario çeşitlerine bırakan Criollo çeşitleriyle biliniyordu. Bugünlerde, Kolombiya aktif olarak kakaoyu kahvesi ile aynı efsanevi seviyelere getirmeye çalışmaktadır. FEDECACAO (Kolombiya Kakao Federasyonu) ve diğer kuruluşlar, ülkedeki genetik çeşitlerin planlanması, genetik stokların iyileştirilmesi ve ihtiyaç duyulan alanlarda fermantasyon ve kurutma tekniklerinin daha da geliştirilmesi çabalarını desteklemektedir.

Kakao çekirdekleri sayfasına geri dön!

Başlık

Go to Top