Fazenda Inês Red Bourbon Natural

Kahvenin peşinde

José Isidro’nun en büyük çocuğu Francisso Isidro, bugün  Sertão Grubu’nun başında. Sertão çiftliğini yöneten Francisco Isidro Pereira’nın 1979’da satın aldığı Inês çiftliği ailenin yatırımlarıyla birlikte büyüyor.

  • Natural
  • 2022/2023
  • Karamel, Elma, Şeftali Marmelatı
  • Tadım puanı: 82,50

Bölge

Carmo de Minas 

Çiftlik

Inês

Üretici

Francisco Isidro Pereira 

Arazi Büyüklüğü

215 hektar (75 hektarı kahve dikili)

Rakım

900-1050 m

Hasat yılı

2022/2023

Çeşit

Red Bourbon

İşlem

Natural

Hasat sonrası işlemler

Meyveler “lavador” ile işlenerek hem temizlenir hem de yoğunluğuna göre sınıflandırılır. Daha sonra 25 gün boyunca kerevetlerde kurumaya alınır.

Paketleme

7,5 kg*4 lük vakumlu paketlerden oluşan koli

Tadım notaları

Karamel, elma, şeftali marmelatı

Q Grader skoru

82,50

FRANSISCO ISIDRO ‘NUN HİKAYESİ

José Isidro’nun en büyük çocuğu Francisso Isidro, bugün  Sertão Grubu’nun başında. Sertão çiftliğini yöneten Francisco Isidro Pereira’nın 1979’da satın aldığı Inês çiftliğinde önceden de kahve yetiştiriciliği yapılıyormuş.

Francisco dikim alanını genişletmiş, yeni teraslar inşa etmiş ve yeni kahve işleme ekipmanları satın almış. Serra da Mantiqueira’nın zirvesinde yer alan bu çiftlikte, Red Bourbon, Yellow Bourbon, Acaiá, Red ve Yellow Catuaí ve Catucaí yetiştiriliyor.

ÇEVREYE VERİLEN ÖNEM

Sertão Grubu, çevreyi koruma konusunda oldukça titiz davranıyor. Ormanlar, bölgeye özgü ağaçlar ve doğal su kaynakları korunuyor.

SOSYAL İMKANLAR

Çiftlikte 35 çalışan var. 13 aile(toplam 80 kişi) çiftlikte ikamet ediyor. Su, elektrik, atık sistemleri altyapısıyla çiftlikte yaşama imkanı sunulmuş. Geri kalanı da çiftliği 3 km uzaklıkta olan Olímpio de Noronha’da yaşıyorlar. Tüm ailelere, maaşlarına ek olarak süt, kahve, ilaç vb. temin ediliyor.

kahve çekirdekleri sayfasına geri dön!

benzer ürünler

Başlık

Go to Top